Sengal Dalnet @ Blogspot

She sells sea shells by the sea shore. The shells she sells are surely seashells. So if she sells shells on the seashore, I'm sure she sells seashore shells.

Sunday, July 02, 2006

BLOGGERS IDOL 2006


ATTENTION to all BLOGGERS!!! :D

Ehem ehem! Mek nak buat pang-u-mum-man nih!!!

BLOGGERS IDOL kini kembali with season 2 katanya! Yes, It's time for BLOGGERS IDOL 2006!!! :D

Kaedahnye, this online contest is somewhat like Malaysian Idol, AF and all the reality TV shows, cuma this one, its online sajork. Hiks!

So mek di sini ingin meminta perhatian dari bloggers2 yang ado, yang ber-unite dalam blog sengaldalnet nih, utk sama² either join in the contest OR berikan semangat dan sokongan ie. buat promo entry utk contest nih or sama2 memberi komen dan sokongan waktu contest ini dijalankan.

Nak tahu more pasal BLOGGERS IDOL 2006/ or pasal last year's contest, please layari ke http://bloggers-idol.blogdrive.com, nah?

Thanks u ols!!!

Regards...




Nurlea Laurielle Lai Lee

Wednesday, June 07, 2006

Goyang Gerudi Inul



Hehe...sebut saja namanya, semua orang akan ingat pada goyang gerudinya especially kaum lelaki. Aku baru aja surf official website Inul tadi. Belek punya belek, banyak ler juga gambar-gambar konsert tour dia. International jugak minah ni. Anyway, takde mood nak menulis cuma nak share lagu popular Inul berjudul "kocok-kocok" (apa agaknya yang dia kocokkan tu yer? hehe..).

Ok sila lah download lagu (format .mp3) itu via link seperti di bawah ini. Selamat mencuba!!

Inul - Kocok-kocok

p/s : Nak request lagu, sila taipkan kat cbox sebelah tu. Cara muat turun lagu. Klik pada tajuk lagu. Terus masuk ke dalam hyperupload.com. Lepastu tunggu 25 saat. Baru klik pada download file. Senang aja kan?

Saturday, April 22, 2006

Am back...

Assalamualaikum...

Back from where tatau!? Hiks! Back from Istanbul Turkey katanya. Owh well - more news and updates about my 7 days trip to Istanbul tu dalam my blog at http://lealaurielle.blogdrive.com. As for now, mek nak concentrate kembaliannye mek di SENGAL @ Blogspot! *tepok tepok tangan semua! Hiks!

So whats new lah here? Chatroom pun macam, senyap sajork? As for me la, selain dari balik dari itiew Istanbul - well, lets just say ade another photoshooting session kat KL before I left for Istanbul. Hiks. Resultsnya, TADAAAAAAAAAAA...



Well at least its better dari the last semi nude pose kot!? LOL!

Nantikan entry special about this fotoshoot dengan seorang model lelaki yang claiming he's straight la kan tapi mek rase ADDINCH! Hiks! Mek akan buat entry tu special sangat hanya di Sengal @ Blogspot.com katanya. LOL!

-Me-
Nurlea Laurielle Lai Lee Abdullah

Tuesday, April 04, 2006

MeNeKa DaLaM KeSaMaRaN..

Sue, lagu ni atas permintaan kau hari tu. Aku ambik from WeBSiTe Yg Ni. Lagu dari Ibnor Riza, lagu yang pernah fofuler pada sekitar tahun 1987.




















Meneka Dalam Kesamaran

Dari sudut hati yang terluka
Dengan niat suci yang membara
Ku curahkan semua harapan ku yang ada
Kerana ku terlalu menyinta

Ku menyingkir tiap keindahan
Ku lepaskan apa yang ku genggam
Tiada ku inginkan keraguan mu
Kian berpanjangan tanpa pedoman

Keteguhan cinta ku pada mu
Membuat ku tak merasa jemu
Seringkali pertanyaan
Yang cuba aku timbulkan
Pada mu itu hanya kebosanan
Bagaikan ada kesamaran
Di dalam sinar pengharapan

Puas sudah mencari silap ku
Puas sudah meneka hati mu
Tiada ku temui
Jawapan mu yang pasti
Yang memberi ketenangan diri
















Yuckkss....hehe geli siot taik panjang berjela, bentuk 'L' plak tu...anyway ia sekadar gambar hiasan... jgn makan bila sedang tengok gambar ini

Tuesday, March 28, 2006

Mana 30 sen Aku??!!

ﻪﺘﺎﻜﺮﺒﻮ ﷲﺍﺔﻤﺤﺭﻮ ﻡﻜﻴﻠﻋ ﻢﻼﺴﻠﺍ

Cuba, mari kita renung2kan. Sekadar tiga keping syiling sepuluh sen. Kalau dicampakkan ke lantai, bukan saja Bill Gates taknak ambil, malah kanak-kanak pun tidak pandang kerana 30 sen itu tidak cukup untuk mereka membeli kad mainan Naruto atau Pokemon dan seumpamanya.

Kenapa kita yang perlu bising dengan kenaikan 30 sen itu sedangkan budak kecil pun tak pandang?

Setiap liter petrol menambahkan kos 30 sen. Untuk setiap tangki penuh 45 liter, kita telah berbelanja lebih RM13.50 . Jika sebulan kita isi tangki penuh 5 kali, ini bermakna kita telah membelanjakan RM67.50 lebih banyak dari kos biasa. (Boleh dapat setangki penuh lagi!)

Sudah pasti pesta kenaikan harga barang akan berlaku.

Katakan segelas minuman dinaikkan sebanyak 20 sen. Dan makanan dinaikkan 50
sen. Maknanya setiap kali makan kita akan membelanjakan 70sen lebih daripada biasa. Seminggu bekerja 5 hari, maka 70sen x 5 hari = RM3.50. Maknanya sebulan sebanyak RM14 penambahan kos perlu ditanggung oleh seseorang. Anggaplah makan di luar sekali sahaja hanya pada waktu bekerja.

(RM67.50 + 14= RM81.50)

Harga barang pasti akan naik. Menteri nak bagi amaran tembak peniaga sampai
mati pun, tak ke mana. Harga barang lambat laun perlu dinaikkan juga. Katakanlah satu kilo ikan naik RM1, dan kita membeli 10 kilo ikan sebulan, maka penambahan kos yang ditanggung ialah RM10. Beli ayam, katakan ayam naik RM1 jugak. Sebulan kita beli 10 ekor ayam, katakan 1 kilo seekor. Lagi RM10 perlu dibelanjakan untuk menanggung kos.

(RM67.50 + 14 + 20 = RM101.50)

Tu baru ikan dan ayam. Sayur, udang, sotong dan sewaktu dengannya belum masuk kira. Misalkan semua tu kita anggap naik 10%, jika sebelum ni kita belanjakan RM100 sebulan untuk itu semua, sekarang kena tambah RM10 lagi.

(RM67.50 + 14 + 20 + 10 = RM111.50)

Katakanlah harga barang runcit naik 10%. Jika sebelum ini kita membelanjakan RM300 untuk barangan runcit, sekarang kita perlu belanjakan RM 330. Lebih RM30 perlu ditanggung.

(RM67.50 + 14 + 20 + 10 + 30 = RM141.50)

Masak sendiri di rumah lebih jimat? Tapi jangan lupa, harga LPG pun naik 30 sen sekilogram. Satu silinder bersamaan 12 kg. 12 x 30 sen = RM3.60. Anggap saja sebulan guna satu silinder.

(RM67.50 + 14 + 20 + 10 + 30 + 3.60 = RM145.10)

Sebulan paling tidak pun sesekali nak juga makan di luar bersama kawan-kawan atau keluarga kan. Ikut teori kenaikan 20 sen harga minuman dan 50sen makanan, sekali makan di luar kita terpaksa bayar lebih 70sen. Katakanlah kita makan di luar, sebulan 5 kali, maknanya kita telah belanjakan lebih RM3.50. Tu kira belanja diri sendiri. Kalau belanja kawan atau ahli keluarga, mestilah berganda tambahannya.

(RM67.50 + 14 + 20 + 10 + 30 + 3.60 + 3.50 = RM148.60)

Jadi? Simpanlah 30 sen tu untuk masa depan. Sekarang, boleh rasa kan..????
Ada apa dengan 30 sen?! Sesungguhnya.. aku tercari2 dimanakah 30sen aku sekarang!..

What do YOU say?

Ok - so, here it is; WHAT SAY YOU?




Looking at this pic of mine (i.e the latest me since I lost 10 kg - and NO, bare in mind, no superimpose technique used ya, except for the fact that I used Adobe Photoshop to Smart Blurkan the pic, itu jer...) - most of my friends say, "GAWDDD GURL! U made urself looked SO CHEAP!!!)

Is that so? What say you ppl in here? Lets go about buat vote dalam poll yang mek sediakan ni. It's a open-end poll, no datelines no nothing...




What do you say about this pose of mine?
It makes you look like a cheap slut begging for sex!
Daring banget!
Sexy - and just nice nicely done!
Biase jer, nothing much to be fancied about pun?
Ultimately simple, bare nuthing else but your own self... which is good!
  
Free polls from Pollhost.com



-Lea...-

Monday, March 27, 2006

The day when you get really upset!

The days of all days since calender was invented... and it is TODAY that everything seems so screwed up, so f*cked up, so - MESSY!!!

Day time jangan ditanya how was it - BUSY, BUSY and BUSY! The 1st time I looked at my watch, it was noon. The next time I looked at my watch, DAMN it was 8pm and I was STILL in my bloody office trying to sort loads of paperwork, quotations and get some tenders ready. I know I know, looking at BUSY on a brighter side, YER la - memang lah kita tak sedar waktu flies so cepat²ly. Tapi, sampai tak sempat nak makan, chat, update blog - I'm beginning to think that I DON'T have a life after all...

And then, balik rumah - ingatkan, YEHHHH happy!!! ALIH², where got!?!?! Dengan my www.lealaurielle.com site tu bandwith makin nak exceed - dah la exceed two days ago, nih dah add another 1000Gb, nakkkkkk exceed jugak? Binatang sangat! Memang pandai tau tektik syarikat server tu nak suruh aku upgrade bagai! Jgn silap hari bulan aku closekan sajer website tu... Arghhhh!!!

WHAT IS WRONG WITH ME NIH LATELY!? Hypertensi kah aku!? :((

-Lea-

Are Girls Evil??How About Male??

Hehehe...just to justify this..is this proof valid?
Image hosting by Photobucket
anyway...how about this...
Image hosting by Photobucket
....this is A Male Brain

Saturday, March 25, 2006

Hiks! MEK SKER sangat ini ayat... SAPA BUAT TATAU!?

"She sells sea shells by the sea shore. The shells she sells are surely seashells. So if she sells shells on the seashore, I'm sure she sells seashore shells."

Hiks! MEK SKER MEK SKER! Terbelit² lidah mek nak menyebut! Hiks!...

Ok - Assalamualaikum semua! Time for another pointless entry kaedahnye...

It's WEEKEND katanya! Well, technically it's still Saturday, ESOK la kaedahnye WEEKEND tu, kan? So apa kes? Buat apo? Bawak family mung gi jengjalans kah? Hikhik... bestnye!!!

As for me - nuthing much to be done. Another weekend with movie marathon activity. Will probably do a movie review entry soon kot. See la how.

For now cukup la mek nak buat a short entry pasal "HATI INI KUAT MENYATAKAN YANG KUSUKAKAN SOMEONE TAPI BERATNYA PULA UTK KULAFAZKAN - how?"

Pernah tak u go through that scene? I mean, hati u ols nih memberontak everytime u ols jumpa that someone. Suka gile² tgk dia, the way he smiles - makes u smile, even when he's no longer depan u ols. Suke tgk cara dia cakap, sampai kadang² can still hear him talk eventhough you're about to go to sleep - TAPI kaedahnye, tak brani nak say the fact that you like him and all face to face. Does that make you a chicken? Or just trying to tell that u nih jenis reserved? How ek?

And when it comes to going through these feelings kan, u tend to sway yourself with music - well, maybe not all. But for me... yeap - me tend to get carried away with music, lyrics and etc... Either I start ketuk² my piano or organ, or start to sing in the toilet, or simply dengar lagu kat Winamp. Semua tu berani buat - tgk dia berani, cakap ngan dia biasa² berani, usya dia berani - tapi nak go on and say how I feel twrds him, TERUS KEMPOT. So does that make me a looser for not being able to say what I feel about him?

YOU SHOULD KNOW BY NOW
You ought to know by now,
Love is the look in my eyes,
Loving the way you smile,
When I say,
I wish you would stay,
You bring out the youth in me,
I laugh and cry out all the truth in me,
I'm alive,
You should know by now...

Haven't you felt by now...
Just what it's like to be loved,
Knowing that certain touch,
When you're sure,
Time won't give you more,
You bring out the best in me,
I wanna hold you till you feel the need,
Somehow,
You should know by now...

If I can just find the words,
I wouldn't be left so lonely,
If you are my only,
Then I'd show you how,
Every move as smooth as silk,
Say you will, please stay...
You will...

Hasn't it crossed your mind,
Haven't you known all the time,
Honestly tell me now,
Has it shown,
How much love has grown,
I trembled at the side of you,
I want to love you through and through,
This I vow,
You should know... by now...

Hmmmm tah la u ols. Apa pendapat u ols? If he could only know ... without me have to susah² say it to him... *sigh*

Apa²pun, mek nak ucapkan HAPPY WEEKENDING SEMUANYA YA!!! Enjoy!!!




-Lea-